Haber

Fransa’da polis şiddeti protestoları sürüyor

Fransa’da 27 Haziran’da 17 yaşındaki Nael M.’nin polis kurşunuyla öldürülmesine tepki olarak Marsilya’da başlayan gösterilerde bir Müslüman genci öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 5 çevik kuvvet polisinden üçü hakim karşısına çıktı.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Temmuz ayı başında Marsilya’daki gösteriler sırasında Mohamed Bendriss adlı Müslüman genci öldürmekle suçlanan 5 çevik kuvvet polisinden 3’ü soruşturma kapsamında sabah saatlerinde mahkemeye çıkarken, diğer ikisi ise sabah saatlerinde mahkemeye sevk edildi. serbest bırakıldı.

İfadeye çağrılan 3 polis ya tanık statüsüne alınacak ya da gözaltı süreleri uzatılmadığı takdirde serbest bırakılacak.

Etkinlik

Fransa’nın Nanterre kentinde 27 Haziran’da Marsilya’da 17 yaşındaki gencin polis kurşunuyla öldürülmesine tepki olarak 17 yaşındaki Nael M.’ye tepki olarak başlatılan olayda 5 çevik kuvvet polisi gözaltına alındı. Müslüman bir genci öldürmekle suçlanıyor.

Ulusal Polis Soruşturma Birimi (IGPN), olaya tanık oldukları gerekçesiyle 20 kadar polis memurunu ifade vermeye çağırdı.

Evinin önünde yerde bulunan ve hastaneye kaldırıldığında öldüğü belirlenen Bendriss’in cesedini inceleyen doktorlar, Müslüman gencin göğsüne isabet eden plastik mermiyle ölmüş olabileceğini belirtti.

Fransa’da Müslüman gençler polis şiddetine kurban gitti

Marsilya’daki aynı gösterilerde, 4 polis memuru başka bir Müslüman gence toplu şiddet uyguladığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Gencin kafatasının kırılmasına neden olan kurşunu sıkmakla suçlanan polislerden biri, ağustos ayı başlarında çıkarıldığı mahkemede o gün plastik mermi tabancasıyla ateş ettiğini itiraf etti.

Nael M. isimli Müslüman gencin öldürülmesinin ardından ülke genelinde başlayan gösteriler şiddete dönüştü.

Nael’in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı şehirlerde sokaklara dökülerek polisle çatıştı.

Başta Paris, Marsilya ve Lyon olmak üzere birçok şehirde düzenlenen protestolarda yağma ve yağma olayları yaşandı.

duraganhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu